fr
nl
en
de

archeologiewandeling

Logne

Van de prehistorie tot de middeleeuwen, ontdek de oude graafschappen van Logne en Durbuy. Prehistorische dolmens en menhirs, middeleeuwse kerken en kastelen, herbeleef het verloop van de geschiedenis terwijl u de Ourthevallei te doorkruist.DurbuyTussen de hoogvlakten van de Condroz en de Calestienne is het gebied gevormd door de gemeenten Vieuxville-Ferrières, Hamoir en Durbuy bijzonder rijk aan archeologische en patrimoniale overblijfselen. De megalieten van Wéris en zijn interpretatiecentrum brengen u terug naar meer dan 2800 jaar voor onze jaartelling, naar de ontdekking van een boeiende cultuur die de oprichting van talrijke menhirs en dolmens heeft mogen aanschouwen, wat geresulteerd heeft in een uitzonderlijk megalithisch veld. Maak vervolgens de sprong naar de middeleeuwen en ontdek de Merovingische kerkhoven in dit gebied (Vieuxville en Hamoir, de archeologische vondsten van deze twee steden worden bewaard in het museum van de burcht van Logne en in het museum van Marche). Vertrek op ontdekkingsreis naar de talrijke romaanse kerken, die getuigen van een tijd waarin het gebied deel uitmaakte van enerzijds het prinsdom Stavelot-Malmédy en anderzijds het Graafschap Luxemburg. De huidige administratieve indeling van de provincies Luik en Luxemburg lijkt trouwens het resultaat te zijn van deze oude structuur. Beklim tot slot de burcht van Logne, de oude vesting van de prins-abten van Stavelot, het rovershol van de beruchte ?Sangliers des Ardennes? (?Everzwijnen van de Ardennen?).

Tourisme GPS


Al sinds de oudheid trok de mens door de Famenne en vestigde er zich zelfs. Grotten, villa's en Gallo-Romeinse versterkingen, Merovingische begraafplaatsen, middeleeuwse kastelen en kerken... luister naar het verhaal van de Famenne dat deze talrijke archeologische en patrimoniale getuigen u vertellen.In het hart van het massief van de Calestienne' of kalkstreek, hebben de Lesse en de Lomme zeer mooie rotsen uitgegraven, zoals Han-sur-Lesse, waar op het einde van de Bronstijd mensen woonden.

In de Gallo-Romeinse tijd liepen er twee belangrijke heirbanen door de streek, waarlangs landbouwbedrijven ontstonden. In het archeologisch park van Malagne kan u teruggaan in de tijd en zien hoe het er om en rond de villa aan toeging. De historische tijdperken volgen elkaar op. Van de Merovingers, van wie u enkele sporen vindt in het Museum van de Famenne, tot het feodaal tijdperk dat helemaal tot leven komt in het gravenkasteel van Rochefort.

Tourisme GPS

met de auto cruisen in het Land van de Valleien (provincie Namen, België) krijgen een extra dimensie dankzij onze gps-tochten.

Download de gratis gps-tochten !!!